ImportantLocal

LOCAL | Poliţiştii locali au venit personal la şedinţa de Consiliu Local pentru a-şi apăra salariile. FOTO!

Peste 20 de polițiști locali, membri de sindicat, au participat la ședința la care au venit şi cu o propunere de salarizare, motivând că cealaltă propunere nu nu ar respecta anumite articole din lege. Consilierii municipali au avut două variante de remuneraţie şi evident, potrivit propunerii de salarizare a sindicaliștilor, lefurile celor de la Poliția Locală ar urma să crească considerabil.

Aproape toţi au creşteri substanţiale de salarii, inclusiv colegii de la Poliţia Locală. Acea normă de hrană care se spune că se dă dacă bugetul permite, şi noi am aprobat, face ca salariile colegilor sa fie pe noua grilă consistent mai mari decât cele ale colegilor din aparatul propriu. Nu vreau să ne învrăjbim între noi! Am incercat să vă explic care au fost principiile după care ne-am ghidat şi a fost foarte greu. Pentru ceea ce am propus am explicații, pentru ceea ce vreți să propuneți nu mai am explicații în fața orașului. Apreciez munca tuturor celor care lucrează în Primărie și fiecare pe locul unde muncește este important. Pe oricare l-ai întreba, el este centrul universului, fiecare este cel mai important. Uitați-vă la documentul acesta să vedeți cum au crescut salariile și să nu uităm că salariile astea le dăm din taxele și impozitele colectate de Primărie. Nu se poate să avem taxe de 37 de milioane de lei pe an și salarii de 52 de milioane, că o să întreb cine pune diferența de 15 milioane?, a spus primarul Cătălin Flutur. 

Viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu un amendament la proiectul de hotarâre privind rectificarea bugetului local prin care a propus majorarea salariilor polițiștilor locali prin suplimentarea sumei din impozitul pe venit cu 165.000 de lei.

”Nu de asta nu se dezvoltă orașul sau nu este o catastrofă că nu avem 165.000 de lei, atunci când am propus bugetul inițial și am spus că vor fi sume mai mari din impozitul pe venit la începutul anului ați fost foarte sceptic, dle primar, ați spus că nu se vor realiza. Iată că se vor realiza aceste sume, se găsesc bani și pentru colegii de la Poliția Locală care vor avea salariile aliniate cu colegii din Primărie, iar dacă discutăm despre norma de hrană, putem păstra acest spor, pentru că am auzit deja vorbindu-se de tăieri. Spuneți că nu aveți bani la dezvoltare, domnule primar și induceți în eroare colegii din sală. Avem bani la dezvoltare dar nu i-am cheltuit!”, a explicat viceprimarul Cosmin Andrei.

Cu 12 voturi “pentru” amendamentul a fost votat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page