ImportantLocal

LOCAL | Proteste la Agenţia pentru Protecţia Mediului! FOTO!

Angajaţii Agenţiei  pentru Protecţia Mediului​ ​Botoşani​ au întrerupt activitatea astăzi, în intervalul 11.00-13.00, pentru a protesta faţă de nivelul scăzut al salariilor.

Conflictul de muncă a fost declanşat după, în urma protestelor anterioare nu a existat nicio reacție de susținere din partea Ministerelor /Guvernului /factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaților din Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agențiile Județene pentru Protecția Mediului.

Suntem pentru a 4-a oară în stradă anul acesta pentru că începând cu 1 iunie 2017 prin legea care promulgă Ordonanţa de Urgenţă 2/2017  nu se acordă o majorare de 20%. Însă această lege se află la promulgare la preşedinte, termenul limită fiind 12 iunie. Prin legea salarizării unitare, din 1 iulie 2017 salariile în plată salariile în plată ale angajaţilor din administraţie, în care ne încadrăm şi noi, sunt cele plătite la  31 martie 2017, conform articolului 37 aliniat 2.

Astaar înseamna că salariile noastre se vor mări de la 1 iunie cu 20% iar de la 1 iunie revin la nivelul celor din 31 martie.

Nu există o armonizare legislativă între cele două legi a salarizării unitare şi legea care promulgă Ordonanţa 2 . Aşteptăm o rezolvare!” a declarat Loredana Burlacu, vicepreşedintele Sindicatelor Unite din Mediu.

​Protestatarii au anunţat că din 15 iunie vor intra în grevă generală, ceea ce înseamnă blocarea totală a activităţii.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page