ImportantLocal

LOCAL | Istoria se repetă la Muzeu! FOTO!

Modelează vase din lut după tehnici de acum 6.000 de ani! Zeci de copii din judeţul Botoşani învaţă pe viu fragmente din istoria veche a acestor meleaguri.

Şi asta graţie unui proiect educațional inedit inițiat de muzeu. Şcolarii sunt învățați să practice olăritul preistoric, experimentând, în premieră, tehnicile de modelare a ceramicii folosite de oamenii din trecut.

“Proiectul educativ “Istoria în mâinile tale” face parte dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Judeţean în care încercăm să atragem şi alte categorii de public, în special  cei care au vizitat deja expoziţia noastră şi care în Săptămâna Altfel au ocazia să facă şi activităţi de pedagogie muzeală” a declarat muzeograful Adela Kovacs.

Durata unui atelier este de 50 de minute, timp în care participanții vor avea ocazia să afle informații despre meșteșugul olăritului în preistorie și să să modeleze propriul vas, cu modele din propria lor imaginaţie. Atelierele sunt organizate la sediul de pe pietonalul Unirii.

“Până la civilizaţia dacică, incluiv în perioada cucuteniană, vasele se modelau manual, aste procedee le explicăm şi le realizăm la Muzeul Judeţean Botoşani” a completat muzeograful.

Atelierele de olărit au avut loc în zilele de 18- 19 mai și vor mai fi organizate şi în zilele de 23-24 mai 2017, între orele 10.00-15.00.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page