ImportantLocal

LOCAL | Elevi sprijiniţi să se orienteze în carieră. FOTO!

Calificare si sanse mai mari de angajare dupa terminarea liceului. Asta asteapta cei mai multi dintre botosanenii care au copii la scoala generala si care mai au putin timp pana la depunerea dosarelor de inscriere la liceu. Deciziile sunt greu de luat.

In sprijinul lor, inspectoratul scolar a organizat Târgul liceelor şi Târgul de meserii. Timp de 2 zile, institutiile de invatamant profesional si preuniversitar isi prezinta ofertele educationale, extrem de vaste si mai apropiate de cerintele de pe piata muncii din judetul Botosani.

Atat elevii, cat si parintii vor licee bune, insa nu tuturor le permite bugetul sau media. Si toti vor o calificare, astfel incat sa se poata angaja mai usor dupa terminarea liceului. De aceea e aproape sigur ca liceele tenologice, scolile profesionale sau de meserii vor avea mai mult succes in acest an.

Deschiderea Târgului a avut loc în prezenţa conducerii Inspectoratului Şcolar, autorităţilor locale şi judeţene, Prefecturii şi deputatului  Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general.

“Vreau să vă mulţumesc pentru modul în care aţi organizat această activitate şi totodată că ne-aţi invitat şi pe noi să participăm la acest târg. Orientarea şcolară şi profesională este importantă pentru drumul pe care îl alegem. De aceea, şi Guvernul Grindeanu are printre măsurile importante în domeniul educaţiei orientarea şcolară şi profesională, iar acum, această iniţiativă se află în dezbatere. Aşa că nu numai activitatea de informare la care astăzi asistăm este importantă ci şi activităţile de consiliere, de orientare şcolară şi profesională şi mă refer aici atât la cele individuale cât şi la cele de grup”, a spus deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general.

Târgul Liceelor şi Meseriilor este deschis la Liceul Ghe Asachi vineri până la ora 18:00, iar sâmbătă, între orele 10:00 şi 14:00.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page