ImportantLocal

LOCAL | Vezi care sunt consecințele incendiului de pe strada Mobilei!

Probele prelevate de autopritățile de mediu din solul pe care s-au scurs reziduurile petroliere transferate intenționat pentru a evita o explozie în urma incendiului produs în urmă cu două săptămâni la staţia de transformatoare a Delgaz Grid de pe strada Mobileiarată că pe o porţiune de teren valorile sunt depăşite.

Noi rezultate ale analizelor vor ajunge săptămâna viitoare și abia atunci se va ști cu exactitate care este gradul de poluare a solului şi dacă a fost afectată pânza freatică.

Delgaz Grid a avut sarcina de a decoperta solul deja afectat pentru a-l duce la decontaminare, după care vor fi recoltate noi analize.

De la staţia de transformatoare au fost ridicate 140 de tone de pământ şi nisip impregnat cu ulei şi 93 de metri cubi de emulsie, ulei cu apă. Solul a fost decopertat pe o porţiune de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.

O comisie internă din cadrul Delgaz Grid anchetează cauzele producerii incendiului, urmând ca ulterior acestea să fie comunicate şi autorităţilor locale.

Garda de mediu desfășoară, la rândul ei, o ancheta, pentru a stabili dacă și cine va fi sancționat pentru acest eveniment.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page