RETETA | Brioșe cu ciocolată
Ingrediente:
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 50 g cacao
- 200 g zahar brun
- 2 oua mari
- 160 ml unt topit
- 120 ml lapte
- 160 g cipsuri de ciocolata cu lapte (sau orice alt tip de ciocolata doresti)
- 1 praf de sare
- cateva picaturi esenta de rom
- coaja de la o portocala
- 1 lingura zeama de portocala
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adauga faina, cacaoa, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca bine.
Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le pana la omogenizare. Toarna peste acestea untul topit si racit la temperatura camerei si laptele. Amesteca bine apoi adauga compozitia peste amestecul de faina si amesteca usor. Adauga si esenta de rom, coaja si zeama de portocale iar la final incorporeaza cipsurile de ciocolata.
Adauga aluatul pentru compozitia pentru briose in tava speciala, tapetata cu hartie pentru briose, avand grija sa nu umplii mai mult de 3/4 din forme. Coace briosele timp de 20-25 de minute la cuptorul preincalzit la180oC
Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de a le servi. Le poti pudra cu zahar pudra pentru un aspect mai placut.
Sursa: retete.acasa.ro