Important

LOCAL | Diplomat american în vizită la Botoșani! FOTO!

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, s-a aflat astăzi în vizită la Botoșani, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale.

Șeful diplomației americane a aflat informații despre municipiul și județul Botoșani. Discuțiile s-au axat și pe sfera comercială, mai exact atragerea de potențiali investitori din America la Botoșani.

“Este prima mea vizită în orașul Botoșani. Am avut întâlnire excelentă cu primarul, cu vicepereședintele Consiliului Județean și cu doamna subprefect. Bineînțeles că sunt ambasador pentru toți românii așa că este foarte important pentru mine să vizitez toate județele și să mă întâlnesc  cu primarii din România. O recomandare pe care am primit-o de la domnul primar a fost să inspir cât mai multe companii americane să se gândească să investească și să creeze locuri de muncă în Botoșani. Am discutat despre istoria orașului Botoșani și am avut ocazia puțin ieri să mă plimb să văd frumusețea orașului. Sunt foarte încântat“, a spus Klemm.

Primarul Cătălin Flutur speră că vizitele diplomatice vor avea în timp ca rezultat atragerea de noi investitori la Botoșani.

“Este un lucru mai mult decât onorant această vizită a Excelenței Sale la Botoșani. Am avut ocazia atât eu, cât și doamna subprefect, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, cât și președintele Camerei de Comerț și Industrie să îi prezentăm domnului ambasador o situație reală și exactă a județului Botoșani, a municipiului Botoșani, problemele cu care ne confruntăm, temerile noastre, gândurile noastre de viitor și sperăm că mesajul nostru transmis astăzi va fi la rândul lui înțeles așa cum se cuvine. Am aflat că peste 150 de firme americane vor fi prezente la București, la un târg cu destinație specială, și ar trebui să mergem acolo să căutăm noi oportunitățile de afaceri și, nu în ultimul rând, am rugat să ni se intermedieze o vizită a reprezentantului pe probleme comerciale a Ambasadei, la Botoșani, ca să putem intra mai aprofundat în problemă”, a spus și primarul Cătălin Flutur. 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a vizitat un agent economic, Mănăstirea Agafton și Biblioteca M. Eminescu din Botoșani, unde doi bibliotecari au pregătit două expoziții: una de cartofilie- cu mărci poștale americane, realizată de Mihai Cornaci –  și alta de automobile americane în miniatură din colecția lui Sabin Pârvan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page