Retete
RETETA | Supă de cartofi cu bacon afumat
Ingrediente:
- 800g cartofi taiati cubulete
- 100g telina
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 200g bacon afumat
- 5 linguri unt
- 5 linguri faina
- 2 cani lapte
- 2 cani supa de pui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oala adauga cartofii, telina, ceapa si baconul si toarna supa de pui peste. Lasa totul sa fiarba timp de 10-15 minute sau pana cand supa este gata. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Separat, intr-o tigaie sau o oala pentru sosuri topeste untul si adauga faina. Amesteca bine apoi adauga treptat cate putin lapte. Lasa compozitia sa iarba la foc mic, amestecand continuu, pana obtii o pasta cremoasa si lipicioasa.
Adauga amestecul peste cartofi si lasa totul sa dea in clocot. Stinge focul si asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.
Serveste supa de cartofi cu bacon afumat calda. O poti decora cu putina ceapa verde.
Sursa: retete.acasa.ro