ImportantLocal

LOCAL| “FEMEI CELEBRE DE-A LUNGUL ISTORIEI”- reunite într-o expoziţie filatelică la Muzeu

Sala de Festivităţi a Muzeului Judeţean Botoşani va găzdui miercuri, 1 martie, la ora 13, vernisajul EXPOZIŢIEI CU TEMA : ,,FEMEI CELEBRE DE-A LUNGUL ISTORIEI”,  realizată de Viorica Hrustovici.

Expoziţia exprimată prin material filatelic şi carte poştală este dedicată zilei femeii şi va fi prezentată de muzeografii Steliana Băltuţă, Gheorghe Median şi Sergiu Balanovici.

“Scopul expoziţiei este să vorbim de bine pe semenele noastre. Să ne aducem aminte de cele care au fost , înaintaşele noastre, cele care au luptat pentru ca noi să avem această zi minunată, o zi în care putem mulţumi profesorilor care ne-au educat pe noi şi copiii nostri, medicilor care salvează vieţi şi care au grija de sănătatea noastră, femeilor poliţiste şi femeilor pompieri care au grijă să avem somnul liniştit, femeilor politician care ne reprezintă în Parlament. Avem nevoie de femei politician în Parlament pentru că ele cunosc mai bine decât bărbaţii problemele femeilor, necesităţile familiei, ale copilului. 
Şi, nu în ultimul rând, în această zi frumoasă putem transmite un gând curat atât vecinelor şi cunoştinţelor, prietenelor noastre, cât şi femeilor plecate peste graniţă pentru a şi întreţine familia rămasă în ţară.” spune autoarea.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) – Filiala Botoşani.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page