ImportantLocal

LOCAL | Protest cu 5 locuitori la Leorda. Restul comunei şi-a văzut de treabă. FOTO!

Desi iniţial se anunţau aproximativ 100 de persoane, doar 5 locuitori din comuna Leorda au protestat, astăzi, în curtea primăriei. Doi dintre aceștia erau organizatorii,  Mihai Turculeț și Aurel Trociu.

Respectând legea, edilul Ştefan Dulgheru le-a pus la dispoziţie loc special amenajat pentru acţiunea de protest. Şi pentru că “mişcarea” este autorizată, Jandarmeria şi Poliţia au disclocat la Leorda forţe de ordine.

Doar cei 5 s-au declarat nemulţumiţi de activitatea primarului, pe care îl acuză de nereguli privind administrarea imaşului sătesc şi, culmea , după 8 luni, de fraudarea alegerilor, chiar dacă votul a fost electronic şi procesul electoral a fost filmat.

Au arătat presei niste sesizări pe care le-au făcut la diverse instituţii, dar şi răspunsuri pe care ei le-au înţeles ca fiind dovezi că primarul ar fi vinovat de acuzaţiile aduse.

Printre documentele se regăseau  o amendă pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, o citație la un proces, o plângere la DNA sau statutul unei asociații pentru creșterea animalelor.

În tot acest timp, la primărie s-a prezentat o femeie cu doi copii, care susţine că este terorizată de unul dintre iniţiatorii protestului. Atât de mult încât se teme să iasă din casă. Femeia acuză că bărbatul aruncă cu pietre în casă şi în copii, că forţează uşa şi că o ameninţă cu moartea. Femeia este decisă să suplimenteze plângerile depuse la Postul de poliţie cu altele la Inspectoratul judeţean de Poliţie.

Protestul de la Leorda este autorizat întreaga săptămână, în intervalul orar 13:00 – 16:00.  Cu aceleaşi desfăşurări de forţe de ordine, plătite cu bani de la buget, adică de la contribuabili.

Pentru că orice cetăţean are dreptul să protesteze.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page