ImportantLocal

LOCAL | Protest pentru asfaltarea unicului drum naţional de pământ din ţară. FOTO & VIDEO!

Sute de localnici din comunele Manoleasa şi Rădăuţi-Prut au participat, astăzi, la un marş de protest pe DN 24 C, singurul drum naţional de de pământ din România.

Peste 200 de maşini din mai multe localități străbătute de DN 24 C, au patrulat în coloană pe o distanţă de 30 de km. Acţiunea este un semnal de alarmă către Guvernul faţă de condiţiile în care se circula pe drumul care face legătura între cele două localităţi de frontieră.

La protest au participat inclusiv o parte dintre edilii comunelor din zonă.

“Nu e corect! Singurul drum naţional din ţară care nu este asfaltat. Suntem la graniţa cu Moldova şi chiar ne facem de ruşine ! Ne-au promis, ne-au mai ajutat, dar trebuie finalizată această investiţie! “ a spus Cristinel Aroșculesei, primarul comunei Manoleasa.

Localnicii sunt supăraţi pe factorii de decizie, de ale căror promisiuni s-au săturat:

“Ne-am săturat! Toată ziua întoarcem buzunarele pe dos, bani pentru piese de schimb, pentru reparaţii. Degeaba plătim rovogneta, unde se duc banii noştri? Alte judeţe toarnă al 5-lea strat de asfalt şi noi nu am văzut nicio palmă! Să îi mai primeşti la poartă când ceri să te voteze? Nu! Merită bătuţi cu parul! “

“DN24C este un drum foarte tranzitat! Numai gropi, mâzgă, gropăraie…nici cu bicicleta nu le poţi ocoli! Când plouă e dezastru, iese tot praful de la piatră, nici nu poţi sta cu uşile deschise!”

“Pentru ce au băgat 5 milioane de euro? Bătaie de joc! Nu ne bagă nimeni în seamă, parcă am  fi ai nimănui!”

“Îţi trebuie cizme de cauciuc până la gât, când ieşi cu maşina intri până la brâu!”

Lucrările pentru modernizarea acestui drum au început în urmă cu mai bine de cinci ani şi au fost abandonate înainte de turnarea stratului de asfalt, asfel încât drumul a devenit, din nou, aproape impracticabil.

Situaţia va fi analizată la faţa locului şi de Ministrul Transporturilor care este aşteptat săptămîna viitoare la Botoşani.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page