ImportantLocal

LOCAL | Mărţişoare tradiţionale pe Pietonalul Unirii! FOTO!

Meşterii populari se reinventează şi aduc, în fiecare primăvară, talismane noi, pe care cumpărătorii veniţi la târg le cumpără pentru a le oferi celor dragi .

Din pănuşi, mărgele, stofă, lemn sau argilă, în  coji de nucă, ghindă sau chiar capace de la suc, pe pânză de sac sau stofă de calitate, împletite, croşetate, pictate sau scuptate…prinse cu fir răsucit în două culori…mai mici, mai mari, la preturi convenabile… adevaratele bijuterii  confectionate manual fura privirile oricarui iubitor de frumos! Le putem admira si cumpara în aceste zile de la Botosani,

Adevaratele bijuterii confecţionate manual fură privirile oricărui iubitor de frumos! Le putem admira si cumpara în aceste zile de la Botosani, unde zeci de mesteri populari îşi expun adevăratele opere de artă, unele unicat, la cea de-a VII-a ediţie a Târgului Mărţişorului.

“Sunt prezenţi 25 de meşteri populari din Mureş, Suceava, Iaşi şi judeţul Botoşani. Au fost selectaţi cu foarte multă  prudenţă pentru că aceste mărţişoare pe care ei le expun în expoziţiile cu vânzare trebuie să exemplifice în primul rând respectul faţă de acest talisman solar şi lunar” a declarat Margareta Mihalache, etonolog la centrul de Creaţie Botoşani.

Maiestria si originalitatea ii ajuta pe mesteri sa supravietuiasca intr-o piaţă invadată de obiecte confectionate pe banda rulanta. Iar cumparatorii stiu asta. De aceea, cei mai selectovi au aglomerat inca din prima zi Pietonalul în cautaraea unor daruri originale.

Târgul, care marchează începutul primăverii,  este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, este deschis până pe 1 martie.

 

 

Related Articles

3 Comments

  1. Câștiguri acasă!
    Avem planuri mari de dezvoltare! Ne extindem nelimitat! Câștiguri acasă! Un sistem deschizător de drumuri! Merită 100%! Totul este fără riscuri! Vrei să-ți îndeplinești dorințele? Cauți o sursă nouă de bani? Câștiguri acasă! Aici ai o echipă senzațională! Profită și tu acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page