ImportantLocal

LOCAL | Sute de şcoli nu deţin autorizaţia ISU

Mai mult de jumătate din şcolile de pe raza judeţului Botoşani riscă să fie închise pentru că nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu. Vorbim despre construcţiile noi sau cele modernizate sau extinse, pentru care data limită de obţinere a acestui document obligatoriu este 30 iunie 2017.

După această dată toate şcolile care nu prezintă siguranţă la incendii riscă să fie amendate şi chiar închise.

În anul 2016, inspectorii de prevenire au efectuat verificări la toate cele 508 unități de învățământ din județul Botoșani (500 unități de învățământ de stat și 8 unități de învățământ private), în vederea inventarierii clădirilor pentru întocmirea situației exacte cu obiectivele din această categorie care nu dețin autorizație de securitate la incendiu conform prevederilor legale în domeniu.

La această dată, din cele 508 unități de învățământ, 28 dețin autorizație de securitate la incendiu, 251 nu necesită autorizație de securitate la incendiu și 229 de unități de învățământ trebuie să obțină autorizație de securitate la incendiu, până la 30 iunie 2017.

ISU oferă asistenţă tehnică şi îndrumare gratuită ​autorităţilor locale pentru a identifica soluţii sigure şi economice pentru dotarea spaţiilor conform cerinţelor legii.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page