ImportantLocal

LOCAL | Cele mai preţioase mărţişoare! FOTO!

Astăzi au început Atelierele creative ​intitulate ”În prag de primăvară”.

Proiectul cultural-educativ se desfăşoară de câţiva ani la Secţia de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani şi se bucură de un succes răsunător în şcolile şi grădiniţele din judeţul Botoşani.

Mii de elevi au trecut pragul instituţiei, dornici sî înveţe, împreună cu specialiştii muzeului şi dascălii îndrumători, cum să transforme obiecte sau elemente naturale, ecologice, în bucurii.

Dacă iarna au confecţionat felicitări, ornamente pentru Crăciun, măşti şi căpriţe, primăvara elevii învaţă să confecţioneze mărţişoare şi s încondeieze ouă.

Ediţia din această primăvară este dedicată mărţişorului.

“Lămurim povestea mărţişorului dar şi a babei Dochia…în timp ce confecţionăm manual mărţişoare, aşa cum făceau strămoşii nostril. Sper ca aceeşti copii să ducă mai departe, peste ani, ceea ce învaţă de la noi” a spus Laura Tocariu, şefa Secţiei de Etnografie, iniţiatoarea proiectului.

Toate aceste incursiuni creative sunt realizate cu sprijinul specializat al muzeografilor, cunoscuţilor artişti plastici şi creatori populari locali.

 Colaborăm foarte frumos cu muzeul, am fost şi în alţi ani cu alţi elevi, am fost şi la încondeiat ouă…sunt foarte benefice aceste ateliere creative, pentru că elevii învaţă să lucreze în echipă, să fie responsabili cu lucrurile pe care le primesc, învaţă însemnătatea mărţişorului şi a lucrului făcut cu mâna luia spus Manuela Sorohan, învăţătoare la Şcoala 13.

Atelierele creative de confecționat mărțișoare, ​intitulate ”În prag de primăvară”, sunt programate să se desfăşoare la sediul Muzeului de Etnografie Botoșani, din Bulevardul Mihai Eminescu, în această săptămână. Pentru că sunt peste o mie de solicitări, organizatorii au decis să prelungească cursurile cu încă 7 zile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page