ImportantLocal

LOCAL | Au fost emise facturile pentru salubrizare, cu majorarea promisă!

Operatorul de salubrizare a emis, deja, primele facturi cu majorarea promisă, care reprezintă Taxa pentru Fondul de mediu impus de Uniunea Europeană.

Botoşănenii care au încheiat contracte directe cu Urban Serv, respectiv abonaţii de la case şi agenţii ecomonici, primesc, împreună cu factura aferentă lunii ianuarie, şi o înştiinţare care explică sumele facturate:

Prin prezenta va informăm că începând cu data de 01.01.2017, factura emisă pentru serviciul de colectare, transport deşeuri municipale şi asimilate, cuprinde:

  1. 8,39 lei/pers/lună fără TVA, pentru serviciul de colectare, transport şi depozitare deşeuri similare,
  2. 2,68 lei/pers/lună, fără TVA, ce reprezintă taxa pentru Fondul de mediu, ( temei legal O.U.G. 196/2005 modificată şi completată cu O.G. nr. 31/2013 privind Fondul pentru mediu (anexa nr. 2), art. 30, alin. 4 din H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal), calculată funcţie de norma de generare, aprobată prin HCL 244/2016. 

URBAN SERV SA BOTOŞANI

Majorarea survine prin aplicarea taxei de mediu impusă de Uniunea Europeană tuturor operatorilor de salubritate.

Societatea Diasil, care administrează depozitul ecologic de la Stăuceni,  facturează cu 80 de lei în plus pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată, astfel încât operatorii trebuie să recupereze sumele de la populaţie.

Suma este evidenţiată în factură separat, la fel ca şi TVA-ul.

Şi agenții economici vor plăti sume suplimentare reprezentând taxa de mediu de 80 lei/tonă. Acestea vor fi calculate în funcţie de cantitatea de deşeuri ridicată.

Deozitul de la Stăuceni este singurul operațional în județul Botoșani, conform cerințelor UE. Celelalte au fost închise.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page