ImportantLocal

LOCAL | Prefectul face apel la primari să ceară bani de la Guvern

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani care au proiecte în derulare cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală au la dispoziție 30 de zile pentru a transmite Ministerului Dezvoltării Regionale necesarul de fonduri pentru a beneficia de bani.

“Prevederea legală spune că toți beneficiarii acestui program transmit Ministerului Dezvoltării Regionale necesarul de sume pentru finalizarea de investiții în termen de 30 de zile de la aprobarea Legii bugetului de stat. Legea bugetului de stat este spre aprobare în Parlament și va fi publicată. Vreau să le transmit domnilor primari ca după aprobare și după publicare în Monitorul Oficial au termen de 30 de zile strict pentru solicitarea sumelor necesare pentru finalizarea obiectivelor de investiții. Nerespectarea acestui termen atrage nealozarea sumelor solicitate” a spus prefectul Dan Nechifor.
Primăriile din județul Botoșani au depus spre finanțare 105 proiecte de investiţii.

Acestea vizează construcţii, reabilitări şi modernizări de drumuri săteşti şi comunale, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, unităţi şcolare sau aşezăminte culturale.

Proiectele care așetaptă bani de la Guvern sunt în diferite etape de lucru – de la studii de fezabilitate, licitaţii, sau maxim 98% din lucrări.Alte 28 de proiecte finalizate în anul 2016 aşteaptă alocarea ultimelor sume.
Conform Instituției Prefectului, primăriile cu cele mai multe proiecte depuse pentru finanţare prin PNDL sunt Manoleasa: 8 proiecte, Avrămeni şi Tudora: câte 7 proiecte, Frumuşica şi Hilişeu-Horia: câte 6 proiecte, Havârna: 5 proiecte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page