ImportantLocal

LOCAL | Bani la dispoziţia cultivatorilor de roşii

Câteva sute de cultivatori de legume din judeţ pot beneficia de ajutoare financiare consistente, dacă se profilează pe cultivarea tomatelor. Aceasta, pentru că Guvernul a aprobat de curând o hotărâre (H.G. nr. 39/2017) privind schema “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate in spaţii protejate”.

Valoarea sprijinului financiar este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, reprezentând  contravaloarea în lei a 3000 euro/beneficiar/an.

Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli – persoane fizice care deţin atestat de producător,  – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare – şi  persoane juridice.

Criteriile de eligibilitate pentru solicitarea si acordarea ajutorului de minimis – susţinerea produsului tomate in spatii protejate sunt:

  • să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripţia “Program susţinere tomate, 2017, beneficiar numărul . . . . . . . . . ., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Botoşani”;
  • să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa prevăzută mai sus,
  • să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul 2017

Se va ţine cont şi de faptul că producţia trebuie valorificată în perioadele ianuarie – mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie.

Fermierii botoşăneni pot afla detalii privind documentele necesare accesării schemei, precum şi toate informaţiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Direcţia pentru Agricultura Judeţeana Botoşani – tel. 0231/514262, biroul 11- Responsabil Program Tomate.

Beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile şi documentele justificative pentru acordarea acestui sprijin financiar la sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Botoşani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page