Retete

RETETA | Supă de pui cu orez sălbatic

Ingrediente:

  • 115g unt
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 1 morcov mediu, taiat felii
  • 230g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 96g faina
  • 6 cani supa de pui
  • 100g orez salbatic, fiert
  • 450g piept de pui fiert, taiat cubulete
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita pudra de curry
  • 1/2 lingurita pudra de mustar
  • 1/2 lingurita frunze de patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita piper alb, macinat
  • 1 ceasca migdale, tocate betisoare
  • 3 linguri win alb, sec
  • 250ml lapte

Mod de preparare:

Pune untul la topit, intr-o oala in care se fac sosurile, la foc mediu. Adauga ceapa, telina si morcovii si caleste-le timp de 5 minute. Adauga apoi ciupercile si mai caleste totul timp de alte 2 minute, apoi afauga faina si amesteca bine. Treptat, adauga supa de pui, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la punctul de fierbere si da focul la minim.

Adauga apoi restul ingredientelor si lasa supa sa fiarba, insa fara a clocoti, la foc mic, timp de doua ore.

Serveste supa de pui cu orez salbatic calda, decorata cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page