Retete
RETETA | Supă de pui cu orez sălbatic
Ingrediente:
- 115g unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 1 morcov mediu, taiat felii
- 230g ciuperci proaspete, taiate felii
- 96g faina
- 6 cani supa de pui
- 100g orez salbatic, fiert
- 450g piept de pui fiert, taiat cubulete
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita pudra de curry
- 1/2 lingurita pudra de mustar
- 1/2 lingurita frunze de patrunjel uscat
- 1/2 lingurita piper alb, macinat
- 1 ceasca migdale, tocate betisoare
- 3 linguri win alb, sec
- 250ml lapte
Mod de preparare:
Pune untul la topit, intr-o oala in care se fac sosurile, la foc mediu. Adauga ceapa, telina si morcovii si caleste-le timp de 5 minute. Adauga apoi ciupercile si mai caleste totul timp de alte 2 minute, apoi afauga faina si amesteca bine. Treptat, adauga supa de pui, amestecand foarte bine, pentru a nu se forma cocoloase. Adu totul la punctul de fierbere si da focul la minim.
Adauga apoi restul ingredientelor si lasa supa sa fiarba, insa fara a clocoti, la foc mic, timp de doua ore.
Serveste supa de pui cu orez salbatic calda, decorata cu patrunjel proaspat pe deasupra.
Sursa: retete.acasa.ro