RETETA | Chifteluțe de pui la cuptor
Ingrediente:
- 400g piept de pui, tocat
- 200g ricotta/urda de vaca
- 2 oua
- 1 lingura rasa de patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi, mic
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline/floarea-soarelui
- pesmet
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui tocat intr-un vas, adauga ouale, ricotta bine scursa, patrunjelul tocat marunt, catelul de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper dupa gust. Framanta compozitia cu mana pana cand devine omogena. Formeaza chiftelute de marimea unei nuci si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si stropeste-le cu uleiul de masline sau de floarea-soarelui. Coace-le in cuptorul preincalzit la 200oC, pentru 20 de minute, cate 10 minute pe fiecare parte. Cand se rumenesc uniform, scoate-le din cuptor si asaza-le pe o farfurie. Merg perfect langa o salata de sezon sau un piure de cartofi.
Sfat: Patrunjelul poate fi inlocuit cu marar tocat marunt. Roag-o pe mama sa iti aprinda cuptorul si sa te ajute sa coci delicioasele chiftelute.
Sursa: retete.acasa.ro