DIVERSE | Tratamente naturiste care alungă răgușeala
Durerile de gât, tusea și nasul înfundat nu sunt singurele simptome cu care te poți confrunta în răceală. Răgușeala este o altă neplăcere pe care o poți combate cu ajutorul unor remedii naturale, accesibile.
Nalbă și viorele
Când durerile de gât se instalează, este clar că mai este un pas până la răgușeală. Pentru aceasta, ia un ceai de nalbă de camp, dimineața și seara. Se pot face și comprese cu nalbă stropită cu rachiu și puse la gât. Răgușeala ar trebui să dispară după 2-3 zile. Gargara cu ceaiul de viorele este un alt leac bătrânesc sigur.
Bicarbonat de sodiu
Se pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se face gargară din 4 în 4 ore, va reduce substanțele acide care provoacă durerea și răgușeala.
Gălbenușuri cu lapte și miere
Se iau două gălbenușuri proaspete de găină și se freacă cu 3 linguri de zahăr sau miere până se deschid la culoare și cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele și se beau înghițituri mici.
Tei și lapte
Se fierb două mâini de flori de tei în lapte. Laptele trebuie să depășească doar cu puțin florile și se fierbe până scade laptele la jumătate, apoi se acoperă vasul și se lasă la răcit. Se strecoară, se încălzește și bea îndulcit cu miere.
Lapte cu unt și miere
Se fierbe o cană de lapte proaspăt cu o bucată cât o nucă de unt proaspăt. Se lasă până se topește untul, se amestecă bine cu lingurița, se lasă la răcit și se bea cald cu miere. Este eficientă și untura de gâscă sau porc în loc de unt.
Ridiche neagră
Se scobește o ridiche neagră de miez până rămân doar pereții ridichii groși de un deget. Se umple cu miere și se acoperă cu o oală, se lasă la loc întunecat. După câteva ore se formează un sirop din care se bea de mai multe ori pe zi. Ridichea se poate folosi de 5 ori, apoi se schimbă cu alta nouă. Sucul de ridiche să dă ca orice sirop pentru răgușeală.
Muguri de brad sau pin
Se bea sirop de muguri și conuri de brad, amestecat cu miere. Siropul se prepară astfel: se pun conuri de brad într-un vas de lut, peste care se toarnă un strat de miere sau zahăr. Apoi se pune iar un strat de conuri verzi de brad și iar miere, până se umple vasul de lut. Se închide bine cu un capac, apoi se înfășoară într-o cârpă. Vasul de lut se lasă în loc întunecos 6 săptămâni. La final, se strecoară și se iau mai multe linguri de sirop pe zi. După ce se consumă, nu se mănâncă timp de 2 ore.
Se pun conuri de pin în rachiu și se țin câteva săptămâni la întuneric. Se bea câte o gură mică încă de la primele semne de răgușeală sau durere în gât.
Sursa: clicksanatate.ro
One Comment