RETETA | Prăjitură tricolor
Ingrediente:
Pentru blat
12 albuşuri
1 cană zahăr
5 linguri făină
250 g cocos colorat roşu
1 praf sare
3 plicuri zahar vanilat
Pentru cremă
12 gălbenuşuri
1 cană zahăr
5 linguri făină
100 g cocos galben
100 g cocos albastru
100 g unt
500 ml lapte
esenţă vanilie
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi cu zahărul. Adaugi făina în ploaie, nuca de cocos şi zahărul vanilat, apoi dai la cuptor 30 de minute.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi laptele puţin încălzit. Fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă, apoi adaugi untul şi porţionezi în două părţi egale. Pui cele două tipuri de nucă de cocos şi, după ce s-au răcit toate, asamblezi prăjitura, astfel încât culorile să fie cele ale drapelului României.
Sursa: clickpoftabuna.ro