Sanatate

SANATATE | Remedii naturale pentru durerile de stomac

Durerile de stomac pot fi cauzate de o serie de factori. Printre acestea se numără stresul, fumatul, consumul de alcool, dietele drastice, alergiile, dezechilibrele hormonale.

Medicamentele îți pot fi de ajutor, dar, pe termen lung, au efecte secundare. De aceea, apelează cu încredere la alimentele pe care le găsești chiar la tine în bucătărie.

Oțet de mere

Acest remediu vechi este la fel de eficient și astăzi. Pune 1 lingură de oțet de mere în jumătate de pahar cu apă călduță și bea amestecul. Acesta este deosebit de eficient pentru persoanele care produc mai puțin acid în stomac decât au nevoie pentru a digera corect alimentele.

Miere

Acest produs natural este plin de enzime care ajută stomacul să digere alimente. Mierea luptă împotriva E.coli, Candida și infecțiilor stafilococilor, streptococilor și gripei. Poți să-ți îndulcești ceaiul cu miere sau să consumi o linguriță de miere în fiecare zi.

Cărbune medicinal

Acesta este ideal pentru eliminarea otrăvurilor din organism, reducând absorbția de substanțe nocive cu până la 60%. Cărbunele medicinal trebuie consumat cu multă apă, deoarece deshidratează organismul. Nu amesteca niciodată cărbunele cu lichide dulci.

Bicarbonat de sodiu

Pune 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduță pentru a reduce acidul din stomac sau dacă ai făcut indigestie. Nu utiliza bicarbonat de sodiu dacă ai hipertensiune arterială sau senzația de stomac foarte plin.

Condimente

Ghimbirul, coriandrul, fenicul, chimenul, cardamomul și schinduful înlătură spasmele stomacale și balonarea.

Ceaiuri de plante

Folosit de secole, ceaiurile de plante sunt recomandate pentru ameliorarea durerilor minore de stomac. Bea ceai de mușețel, mentă, scorțișoară, fenicul, ghimbir, lemn dulce, salvie, valeriană sau coada șoricelului. Bomboanele de mentă puternice sunt, de asemenea, de ajutor.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page