Retete

RETETA | Supă de dovleac cu scorțișoară

Ingrediente:

2 dovleci medii
1 lingura de ulei de masline
1/2 cana de ceapa
1/4 ceasca de apa
2 linguri de zahar brun
200 ml supa de pui
1/4 lingurita de sare
1/4 lingurita de scortisoara
1/8 lingurita de piper
1/4 ceasca de smantana
seminte de dovleac

Mod de preparare:
Curata dovlecii de seminte si taie-i pe jumatate, apoi da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-au copt, scoate-le miezul.

Separat, intr-o cratita incinge uleiul de masline, caleste ceapa pana cand se inmoaie putin, apoi adauga miezul de dovleac, apa si supa de pui. Lasa compozitia pe foc aproximativ 6 minute, apoi adauga in supa zaharul brun, sare, scortisoara si piper.

Scoate miezul de dovleac din supa, mixeaza-l la blender si pune-l din nou in supa. La final adauga si smantana.

Supa de dovleac se serveste calda, decorata cu seminte de dovleac si presarata cu scortisoara.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page