Retete

RETETA | Tartă cu struguri

Ingrediente:

Blat:

  • doua oua
  • 60 grame zahar
  • 60 grame faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 30 grame unt topit
  • 100 milliitri lapte

Crema:

  • 20 grame faina
  • 30 grame unt
  • o lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura frisca
  • doua lingurite lichior de fructe
  • 250 grame struguri albi si negri
  • ½ plic gelatina

Mod de preparare:

Bate cele doua zoua cu zaharul, pâna se intaresc. Adauga treptat, praful de copt, untul topit, amestecând continuu cu mixerul. Tarta se tine la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute. Dupa coacere, las-o la racit 5 minute, apoi rastoarn-o.

Pentru crema, amesteca laptele cu 20 g faina si 30 g unt, pe care le pui la fiert pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de zahar si galbenusul, amestecând continuu. Pune crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Când s-a racit, adauga o lingura de frisca si doua lingurite de lichior, amestecând cu mixerul.

Crema obtinuta se intinde peste tarta, peste care se asaza boabele de struguri. Apoi se pregateste gelatinaconform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si când incepe sa se intareasca se pune cu lingura peste struguri.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page