Sanatate

SANATATE | Leacuri pentru înviorarea ochilor

O parte sensibilă a corpului, ochii, sunt adesea obosiți sau iritați în zilele în care îți petreci mare parte din timp în fața ecranului computerului, laptopului sau mobilului. Rezervă-ți puțin timp pentru refacerea lor, pentru a nu ajunge la probleme de vedere.

Compresele cu sulfină alungă inflamaţia

Sulfina este o plantă antiseptică, cu efect calmant pentru ochi. Este recunoscută pentru faptul că reduce inflamaţiile şi păstrează acuitatea vizuală. O poți folosi în mod eficient sub formă de comprese cu infuzie. Ceaiul îl prepari din două linguri de plantă la o cană cu apă clocotită.

Ai cearcăne? Aplică rondele de legume!

Cartofii au în compoziție potasiu care ajută la eliminarea cearcănelor, pungilor de sub ochi. Taie cartoful rondele şi aşază-le pe pleoape. Te-ar mai putea ajuta și castraveții și roșiile. Castraveții îi tai felii, iar roşiile le storci, iar sucul obținut îl aplici pe pielea din jurul ochilor. Îl laşi să acționeze o jumătate de oră şi clăteşti alternativ cu apă caldă şi rece.

Extrapont

Tot contra cearcănelor sunt bune compresele cu infuzie de flori de tei. Din patru linguri de flori de tei şi o cană cu apă clocotită faci ceaiul cu care îmbibi o bucată de tifon. O aplici pe cearcăne și le lași 20 de minute.

Fasolea boabe şi cătina relaxează ochii

Un amestec de fasole boabe şi cătină este un alt leac pentru ochii obosiţi. Din el, poți lua de două ori pe zi, câte o lingură, timp de 7 zile. Laşi 300 de grame de fasole boabe peste noapte în apă, apoi o fierbi până se înmoaie bine. Cu cinci minute înainte să stingi focul, adaugi 30 de grame de cătina şi o lingură de zahăr. Păstrează remediul la rece, în borcan de sticlă închis bine.

Tinctură de gălbenele și comprese cu ceai de pătrunjel

Pentru detensionarea ochilor, foloseşte comprese cu tinctură de gălbenele. Sunt de ajuns 10 grame de tinctură pe care o prepari din 20 de grame de plantă macerată timp de opt zile în 100 ml de alcool la 100 ml de apă fiartă. După răcire, faci comprese cu această tinctură şi le aplici pe pleoape.

Când îți simți ochii obosiți, îți mai sunt de ajutor sucurile de morcovi și de pătrunjel. Timp de trei săptămâni, bea în fiecare zi 2 căni de suc. Pătrunjelul îl mai poţi folosi şi sub formă de comprese cu ceai. Pui 2 căni cu apă clocotită peste o jumătate de legătură de pătrunjel. Acoperi vasul 10 minute, apoi strecori infuzia şi o răceşti înainte de a pregăti compresele.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page