ImportantLocal

LOCAL | O şansă în plus pentru bolnavii din Botoşani: salvarea vine de peste ocean! FOTO!

Spitalul de Pediatrie este, în aceste zile, centrul de comandă pentru misiunea umanitară unică în România care se desfăşoară o dată pe an la Botoşani.

O întreagă armată de medici, asistenţi, farmacişti, personal sanitar, voluntari de peste ocean şi din Botoşani fac front comun pentru salvarea bolnavilor din judeţ.

Încă de ieri toată lumea munceşte necontenit. Foarte bine organizaţi şi cu o răbdare de fier, fiecare dintre cei care au ales de bună voie să facă parte din acest proiect îşi dăruieşte priceperea, timpul şi speranţa celor care au nevoie de îngrijiri.

“Sunt studentă în anul doi la Londra, am aproape 20 de ani şi în vacanţă ajut aici! De 3 ani sunt translator pentru Medical Mission şi chiar merită! Să vezi un om mulţumit, fericit că a plecat de aici cu o speranţă, sau măcar cu o pereche de ochelari, unii cu tratamente…e mare lucru!” spune Claudia Mighiu, voluntar Medical Mission.

Până joi 1 septembrie 2016 inclusiv, doi chirurgi, un rezident ortoped, un doctor specializat pe urgente (ER Doctor) fac gratuit controale medicale şi intervenţii chirurgicale ORL, plastice, laparoscopice şi ortopedice, donează ochelari şi vitamine dar şi jucării celor mici.

Aceştia sunt la Spitalul de pediatrie din municipiul Botoşani, unde pacienţii se pot adresa direct şi fără programare. De acolo sunt dirijaţi către Spitalul Judeţean cei care necesită intervenţii la ortopedie. Medicii recomandă persoanelor  care e posibil să fie operate să nu mănânce cu 12 ore înainte de a veni la spital.

“Aşteptăm lumea să vină! De asta suntem aici, să îi ajutăm. Doctorii noştri sunt pregătiţi să vadă orice caz şi să decidă dacă este sau nu nevoie de intervenţie chirurgicală. Venim cu gândul că putem să aducem orice aici, în Botoşani, în oraşul meu natal. Pentru copii şi adulţi am adus multe vitamine, multe medicamente ochelari, jucării pentru copii. Mai vreau să colaborăm cu colegii noştri de aici, de la Spitalul Judeţean din Botoşani. Am avut o colaborare frumoasă de-a lungul anilor şi vrem să o continuăm!  a declarat Laura Conde, coordonatorul misiunii la Botoşani.

“Este al 5-lea an când vin aici pentru că îmi place să ajut oamenii! Încercăm să le câştigăm încrederea. Suntem plini de energie în primele zile, după care intervine oboseala, însă chiar dacă suntem obosiţi la sfârşitul unei zile de lucru, ne trezim a doua zi energizaţi pentru că ne place ceea ce facem. Şi suntem obişnuiţi cu asta! ” a spus dr. Mark Hechler.

“Venim în România pentru că avem dorinţa dar mai ales responsabilitatea de a ajuta oameni care au nevoie de noi, prin intermediul tuturor colaboratorilor noştri din România. După ce plecăm, munca noastră este continuată de medicii şi cadrele sanitare de aici, care urmăresc şi îngrijesc pacienţii pe care noi i-am operat” a declarat dr. Keneth Conde, directorul medical al misiunii.

Medical Mission desfășoară misiuni umanitare în 14 țări ale lumii, iar în România au ales să ajute doar locuitorii din județul Botoșani, unde vin pentru al 16-lea an consecutiv.

Numărul pacienţilor pe care îi tratează anual la Botoşani este de ordinul sutelor şi nu de puţine ori au fost întocmite liste de aşteptare, pacienţii respectivi având prioritate în anul următor.

Peste 15.000 de botoşăneni au beneficiat de serviciile medicale gratuite oferite prin intermediul aceste misiuni umanitare unice în România.

medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (2) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (3) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (4) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (8) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (9) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (13) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (15) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (16) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (18) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (20) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (21) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (22) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (31) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (32) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (34) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (35) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (37) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (39) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (43) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (45) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (48) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (51) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (53) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (54) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii (57) medici americani-spital-consultatii-copii-operatii

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page