Diverse

DIVERSE | 7 plante de folos când te doare burta

Medicina tradițională oferă remedii din natură la îndemâna oricui se confruntă cu durerile de burtă. Dacă te numeri printre cei care au mereu o pastilă în geantă pentru smasme, balonare, arsuri la stomac sau greață, încearcă și leacurile pe bază de plante.

Din fericire, nu este nevoie să treci pe la farmacie ori de câte ori ai probleme cu burta. Menta, mușețelul și ghimbirul sunt plantele cel mai frecvent folosite în remediile contra durerilor abdominale.

Menta are efect antispasmodic

Cu un gust plăcut, parfumat, menta nu doar împrospătează respirația după cină, ci te scapă și de durerile abdominale. Uleiul esențial din plantă conține mentol, o substanță volatilă, care are efect antispasmodic direct asupra tractului digestiv. În plus, mirosul plăcut de ceai de mentă ajută la calmarea nervilor și alină senzația de disconfort. Capacitatea de a potoli crampele musculare și intestinale fac din mentă un tratament la îndemâna oricui. Mai mult, planta calmează și arsurile la stomac, te scapă de gaze și de senzația de prea plin.  Este alternativa tradițională și pentru sindromul de colon iritabil, o tulburare care se manifestă prin dureri abdominale și balonare. Poți lua 3-4 picături de ulei esențial dizolvat în puțină apă sau îți poți prepara un ceai dintr-o lingură de frunze proaspete la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute. Bea dimineața și seara, după masă.

Mușețelul, unul dintre cele mai sigure leacuri

Folosit frecvent pentru tratarea bolilor de piele, mușețelul este un tratament delicat recomandat și pentru problemele gastro-intestinale. Antispasmodic și anti-inflamator, acesta acționează asupra sistemului digestiv în mai multe feluri. Stopează flatulența și calmează arsurile la stomac. Proprietățile sale sedative naturale pot relaxa, de altfel, întregul corp. Prepară un ceai dintr-o lingură de flori proaspete sau uscate și 250 ml apă clocotită. Lasă să infuzeze10 minute și bea-l după masă, dimineața și seara.

Sfat Click! pentru femei

Deși unii părinți folosesc remedii pe bază de mușețel sau mentă pentru ameliorarea diareii la copii, speciliaștii avertizează că întotdeauna trebuie consultat medicul pediatru pentru a stabili dacă este necesar sau nu un tratament. Corpul poate încerca să scape de anumite toxine sau substanțe nocive din organism, de aceea nu este indicat să intervii fără sfatul avizat al doctorului.

Ghimbirul, remediul pentru tratarea gazelor

Rădăcina de ghimbir ajută la reglarea digestiei lente. Totuși, ceea ce face ca ghimbirul să se evidențieze este eficacitatea sa în tratarea senzației de greață și a vărsăturilor. Nu provoacă somnolență așa cum fac alte tratamente din această categorie. Pentru prepararea remediului poți folosi pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt. Adaugă ½ linguriță de pulbere (sau 1 cm rădăcină rasă) la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5-10 minute, apoi îndulcește după gust cu miere. Bea câte o cană, după cină. Este un bun digestiv, indicat și persoanelor care au rău de mașină.

Urzicile, recomandate pentru arsurile stomacale
O alimentație nesănătoasă poate da senzația de arsuri la stomac, care pot fi tratate cu infuzie de urzici. Bogată în minerale, vitamine și aminoacizi, planta este un ajutor de nădejde. Pentru prepararea leacului ai nevoie de o linguriţă de urzici uscate la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute și bea lichidul cald.

Alte remedii naturiste

  • Semințele de fenicul – dacă știi cădurerile sunt cauzate de indigestie, după masă, bea un ceai cu semințe de fenicul – care conțin un ulei volatil (anetol) ce stimulează secreția de sucuri digestive pentru digerarea alimentelor.
  • Tarhonul diminuează durerile de stomac și te scapă de senzația de balonare. După masă, bea o cană de ceai, preparată dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă.
  • Coada-șoricelului– este indicată în tratarea durerilor de stomac și a spasmelor menstruale. Dizolvă 10-20 de picături de tinctură într-un pahar de apă și bea dimineața, înainte de masă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page