Retete
RETETA | Cartofi gratinați cu ciuperci
Ingrediente:
- 5 cartofi medii
- 250 g ciuperci
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 350 ml smântână de gătit
- 1 linguriță cimbru
- 300 g cașcaval ras
- 60 g parmezan
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.
Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.
Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.
Sursa: retete.unica.ro