ImportantLocal

LOCAL | Ambasadorul român în Qatar: „Finalitatea acestor vizite sper să fie transformarea acestui potențial existent în contracte concrete”

Ambasadorul român în Qatar, Cristian Tudor a declarat astăzi, la Popăuţi, că investitorii arabi sunt interesați de produsele din țara noastră şi speră ca aceste vizite să aibă ca finalitate semnarea unor contracte pe termen lung între furnizori şi oamenii de afaceri arabi.

Ne bucurăm să ne aflăm aici, avem sprijinul Guvernului României, al Ministerului Agriculturii și consider că România are un potențial fantastic de a furniza securitate alimentară pentru statul Qatar. Domnul Ahmed Hussain Al-Khalaf este unul dintre principalii jucători din zona Golfului și este extrem de încântat de vizita pe care o efectuează în România. Mulțumim celor care ne sprijină să valorificăm acest potențial pe care noi îl avem, extrem de important pentru țara noastră. Finalitatea sper să fie transformarea acestui potențial existent în contracte concrete. Aș vrea să văd în Qatar brânză românească, cașcaval, carne din România, ouă, roșii, fructe, legume și pot spune că acționez în mod consistent și extrem de agresiv pozitiv pentru a introduce produse românești pe piața din Qatar care are un potențial fantastic. Sper să mai aduc și alți investitori, în alte sectoare de interes, dar în mod specific legat de această vizită sper ca dumnealui să înceapă efectiv să importe din România animale vii, lactate, pui și alte chestiuni care le sunt necesare. Noi putem contribui în egală măsură la creșterea capacității lor interne de a produce, interesul lor nu este doar să importe produse agroalimentare ci să beneficieze de expertiza pe care românii o au”, a declarat ambasadorul României în Qatar.

La Botoşani se află şi Ahmed Hussain Al-Khalaf, unul dintre cei mai importanți investitori din Qatar în domeniul agriculturii și agroalimentar. În timpul vizitei a cerut foarte multe detalii tehnice, fiind interesat de potenţialul de luvrare pe care partea românească o are, în condiţiile în care cererea este foarte mare.

“Nu este pentru prima dată când vin în România. Am mai fost când aveam 16 ani. Obișnuiesc să import multe produse din România, în special ouă, pui și oi vii. Este pentru prima dată când vin în partea asta a României. Sunt foarte impresionat de aceste zone si cred că pentru marketurile noastre ar fi foarte bună carnea de oaie, pentru că are calitatea necesară pentru a fi consumată de arabi. Cred că putem face o bună afacere și să importăm oi vii sau carcasa de oi. Suntem foarte interesati să dezvoltăm această afacere”, a spus afaceristul qatarez.

Related Articles

One Comment

  1. Finalitate inseamna SCOP d-le ambasador. Scop care, banuiesc ca e deja stabilit inainte de a face o vizita. Poate ati vrut sa spuneti ca in finalul acestor vizite lucrurile sa se concretizeze etc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page