ImportantLocal

LOCAL | Demisia unui director cerută în Consiliu Local

Actorii Teatrului Vasilache, au depus un nou memoriu la Primărie,  prin care cer înlocuirea directorului Floricel Aionițoaei.

De această dată actorii s-au prezentat ieri în ședința de consiliu municipal, unde și-au expus motivele pentru care cer demisia colegului lor din fruntea instituției.

Actorii teatrului pentru copii și tineret spun că managerul a adus instituției grave prejudicii de imagine prin plagierea unui moment de animație și prezentarea acestuia la o emisiune.

“În susținerea acestei solicitări vă rugăm să reactualizați procesul verbal încheiat în data de 25 nov. 2014, redactat de către comisia constituită prin HCL, pentru verificarea sesizărilor din petițiile formulate de angajații teatrului prin care se constată grave prejudicii de imagine aduse instituției de către managerul Floricel Aionițoaei, prin plagierea unui moment de animație și prezentarea acestuia la o emisiune. Considerăm o gravă prejudiciere a imaginii instituției pe plan național și internațional. Supunem atenției dvs. sancționarea managerului Teatrului pentru copii și tineret Vasilache prin încetarea contractului de management al acestuia. Niciodată teatrul nu a fost supus oprobiului public pentru furt intelectual sau plagiere așa cum s-a întâmplat de această dată”, a spus actorul Marius Rogojinschi.

Viceprimarul Cosmin Andrei a propus inițierea unui proiect în baza căruia consilierii locali să voteze pro sau contra demiterii managerului Aionițoaei.

“Din punctul meu de vedere s-ar impune redactarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care dvs. să decideți dacă închidem sau nu contractul de management cu această instituție aflată în subordinea Consiliului Local. Propun aparatului de specialitate să întocmească proiect de hotărâre urmând să decidem”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.
Primarul a spus că singura cale legală de încetare a mandatului actualului manager ar fi demisia.
“Am avut o discuție și cu salariații și cu domnul încă manager Aionițoaei, și am încercat să rezolvăm problema în mod amiabil. Calea pentru a nu încălca niciun fel de reguli sau de legi era ca domnul Aionițoaei să înțeleagă să își dea demisia și noi să mergem cu un manager provizoriu până la organizarea concursului și poate s-ar fi rezolvat. Dar primind mai multe materiale atât de la colectivul teatrului cât și de la manager am cerut un punct de vedere oficiului juridic. Trebuie să apelăm la serviciile din aparatul de specialitate care să ne dea puncte de vedere legale, nici să deraiem cumva de la partea legală. Eu încă aștept demisia domnului Aionițoaei care ar fi cea mai corectă și am rezolva problema repede, că începe stagiunea. Trebuie să respectăm legalitatea și eu încă îi aștept demisia”, a afirmat primarul Cătălin Flutur.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page