Retete
RETETA | Caserolă de paste cu pui și cașcaval
Ingrediente:
- 450 g paste
- 250 g pui gătit și făcut fâșii
- 500 ml lapte
- 200 g cașcaval afumat/cheddar ras
- 250 g brânză de oaie fărâmată/rasă
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 g făină
- sare, piper – după gust
- 2 linguri de unt topit
Fierbe pastele (de care ai sau vrei să folosești) conform instrucțiunilor de pe pachet.
Călește 1-2 minute ceapa și usturoiul în cele 2 linguri de unt, într-un vas mare, care nu lipește. Adaugă făina, laptele și condimentele, amestecând continuu. Când s-a îngroșat, adaugă jumătate din cantitatea fiecărui brânzet în parte.
Când au fiert pastele, scurge-le și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă încet. Adaugă și fâșiile de pui, amestecă.
Pune totul într-o tavă care nu lipește, presară deasupra restul de cașcaval și brânză, stropește cu untul topit și dă la cuptor.
Sursa: retete.unica.ro