RETETA | Inele de mere pané
Ingrediente:
Pentru inele:
- 4 mere mari
- 140 g făină
- 2 linguri de zahăr
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță scorțișoară
- 1 ou mare bătut
- 240 ml lapte bătut
Pentru decorat:
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Într-un bol mare și lat, combină făina, praful de copt, zahărul, sarea și scorțișoara. Dă deoparte.
Separat, bate oul cu laptele bătut. Separat, combină ingredientele pentru decorat.
Taie felii (cât vrei tu de subțiri) merele spălate în prealabil și scoate mijlocul (pentru a forma inelele) cu ajutorul unui cuțit special sau a unuia obișnuit. Șterge feliile de mere cu un șervețel de hârtie ca să scapi de zeama în exces.
Poți fie combina ingredientele uscate cu combinația de ou și lapte bătut, fie da merele prin fiecare vas în parte (ca la șnițele). Trece fiecare felie de mărprin toate ingredientele și pune-le la prăjit în ulei încins, până se rumenesc bine.
Scoate-le pe un șervețel de hârtie să se scurgă de ulei și dă-le, cât sunt fierbinți, prin combinația de zahăr cu scorțișoară.
Sursa: retete.unica.ro