ImportantLocal

LOCAL | Înghesuială la Pașapoarte!

Peste 1.000 de persoane se adresează, zilnic, Serviciului de Pașapoarte din Botoșani pentru eliberarea documentelor de călătorie.

Aangajatii serviciului fac față cu greu aglomerației specifice lunilor de vară, fiind nevoiți să lucreze ore suplimentare pentru a onora toate cererile.

Reprezentanții instituției susțin că aceasta este cea mai grea perioadă a anului, cauzată atât de prezența celor care lucrează în străinătate și vin acasă pentru câteva zile, dar și de cei care lasă pe ultima sută de metri preschimbarea documentelor, deși au la dispoziție tot anul.

“În fiecare an, în luna august sunt probleme cu depunerea de documente în vederea obținerii pașaportului. Deși cetățenii județului, și ma refer la cei care stau  aici, nu la cei care vin din străinătate, cunosc acest lucru continuă să vină în această lună să obțină documentele. Prezența la zi depășește o mie de persoane!”, a declarat cms. Viorel Gaidur, șeful Serviciului.

Din acest motiv, angajații nu pot pleca în concediu, iar depunerea documentelor se face pe bază de programare. Situația va reveni la normal în luna septembrie.

De la data depunerii documentelor, pașaportul temporar se obține în două ore, iar cel electronic în 14 zile calendaristice.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page