Retete
RETETA | Pui cu sos de ardei copt
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 5-6 ardei grași
- 2 cepe
- 1 roșie
- 3 căței de usturoi
- sare, piper, boia – după gust
- 200 ml smântână de gătit
Tu decizi ce dimensiune să aibă bucățile de pui folosite, noi le-am lăsat destul de mari, după cum observi. După ce le aduci la mărimea/forma dorită, prăjește-le într-o tigaie, 3 minute pe fiecare parte.
Călește ardeii, dacă nu îi ai deja căliți. Taie-i cât mai mărunt posibil. Într-o tigaie, călește ceapa cu usturoiul și roșia, asezonează cu sare, piper și boia (dulce sau picantă, după gust). Adaugă smântâna și, după 3 minute și ardeii.
Dacă vrei ca sosul să fie cremos, pasează-l sau dă-l prin blender. Dacă nu, îl poți lăsa fără probleme așa. Adu în același vas puiul și sosul de ardei, pune capacul și mai lasă pe foc până se pătrunde de tot puiul (cel mult 7-8 minute).
Sursa: retete.unica.ro