Retete
RETETA | Pui cu usturoi și busuioc, în sos de unt și roșii
Ingrediente:
- 450 g piept de pui dezosat
- 80-100 g unt sărat
- 5-6 roșii
- 3 căței de usturoi pisați
- o mână de frunze proaspete de busuioc
- sare și piper după gust
- ulei de măsline
- 230 g paste (de preferat spaghete)
Mod de preparare:
Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.
Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul. Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.
Sursa: retete.unica.ro