ImportantLocal

LOCAL | Pompierul Iulian Rotariu- mândria ţării – este noul cetăţean de onoare al municipiului Botoşani! FOTO!

 A fost singurul român care a purtat steagul ţării cu mândrie în cele mai grele competiţii în deşert, alergând pentru o cauză umanitară (copiii cu autism) şi se pregăteşte pentru o nouă provocare.

Iulian Rotariu, pompierul campion din Botoşani este noul cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Distincţia a fost acordată pentru “Promovarea imaginii municipiului Botoşani la nivel naţional cât şi internaţional, implicarea în susţinerea unor cauze umanitare şi promovarea unei vieţi sănătoase prin practicarea sportului”.

Ceremonia la care au participat membrii executivului Primăriei, a fost condusă de primarul Cătălin Flutur, care a prezentat şi un laudatio:

Prima ceremonie de acordare aTitlului de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani sub auspiciile unui nou mandat este dedicată unui om cu totul şi cu totul aparte. Personal îl consider pe Iulian Rotariu un model şi sunt mândru că în municipiul Botoşani există un astfel de om. Prin altruismul sensibilitatea de care dă dovadă, felul în care a reuşit să tragă un semnal de alarmă asupra unor cauze nobile şi suferinţe tăcute, Iulian Rotariu se înscrie în rândul unor altfel de eroi. Este fără exagerare un MODEL de la care noi toţi avem ceva de învăţat.}n această perioadă în care, prun intermediul mai multor medii de comunicare, suntem mai degrab copleşiţi de fapte negative, ia că se mai ivesc şi lucruri care ne încântă inimile şi ne amintesc în fiecare clipă că putem face o faptpbună şi să descoperim un nou sens în viaţă! ” a spus primarul Cătălin Flutur în laudatio.

 Edilul a dăruit pompierului campion tricolorul României, icoana Maicii Domnului care să îl protejeze şi  suma de 10.000 de lei din partea Consiliului Local, care să îl ajute să se înscrie la Atacama Crossing.

Mulţumesc Consiliului Local pentru susţinerea propunerii de acordare a titlului Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani domnului Iulian Rotariu şi sunt onorat că astăzi pot înmâna această distincţie concitadinului nostru şi îl asigur de tot sprijinul în continuare, dorindu-i success în viitor şi dorindu-i ca niciun obstacol să nu îi stea în cale !” a completat primarul Cătălin Flutur.

Cu  modestia care îl caracterizează, Iulian Rotariu a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit, autorităţile judeţene, colegi de serviciu şi botoşăneni.

“Este o onoare pentru mine! Această distincţie mă onorează şi  mă responsabilizează în acelaşi timp. Îmi doresc ca în viitor să pot duce cu cinste, cu onoare, cu credinţă, numele oraşului nostru, numele ţării, numele instituţiei în care lucrez şi să pot face cunoscută cauza Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani”, a declarat Iulian Rotariu.

În semn de preţuire, Cătălin Flutur i-a dăruit şi soţiei lui Iulian Rotariu, icoana pe care să o pună în bagajul maratonistului atunci când va pleca, inscripţionată pe verso cu o pildă a Sfîntului Ioan Gră de Aur: “Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui bărbat decât femeia de lângă el!

Competiţia internaţională Atacama Crossing se va desfăşura în luna octombrie în Chile, zona cea mai aridă din lume, la peste 4000 m altitudine. Pentru a participa, însă, pompierul campion mai are nevoie de 3.600 de euro pentru logistică.

Am ajuns, cumva, la jumătatea drumului. Mai am nevoie de 3.600 de euro să ajung la start. Am încredere că se vor strânge aceşti bani, cu sprijinul botoşănenilor, a celor care donează şi vor să sprijine această activitate! ” a spus încrezător pompierul camipion Iulian Rotariu.

 După ce a bifat maratonul din Sahara – Namibia şi Gobi March (China), unde a ocupat un onorant loc IV, pompierul – campion s-a înscris şi la Atacama Crossing, în Chile, pentru care se antrenează deja.

 “Doamna profesor Vieru, care mă pregăteşte, spune că cel mai bun antrenament este participarea la o competiţie. Am participat la un semimaraton la Via-Maria-Theresia editia a III-a, cu sprijinul celor de la Tăşuleasa Special, care mi-au asigurat 3 săptămâni de antrenament, cazare şi masă. Deja am început antrenamentul 45 ore zilnic cu rucsacul de 10 kg în spate. Atacama Crossing este o provocare,o competiţie destul de grea, la altitudine foarte mare, de 4.000 de metri, cu foarte puţin oxigen…  E o limită pe vcare vreau să o dau deoparte. Nu vreau decât să termin competiţia şi, dacaă se poate, să obţin un loc meritoriu!a spus Iulian Rotariu.

Marea provocare va fi, însă în Antractica. Astfel, Iulian Rotariu, care nu este sportiv de performanţă, va fi singurul român care va alerga în toate cele 4 competiţii din „4 Deserts”.

Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (31) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (29) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (28) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (25) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (23) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (22) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (21) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (20) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (19) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (18) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (14) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (12) Iulian-rotariu-pompier-maraton-cetatean de onoare-premiu-diploma-flutur (8)

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page