SANATATE | Alimente care seamănă cu organele pe care le tratează
Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Atunci când te supără inima, ochii ori rinichii, nu uita să consumi alimente asemănatoare, ca să grăbeşti vindecarea.
Morcovul şi ochii
Dacă priveşti o felie de morcov, vei vedea că seamănă foarte bine cu ochiul uman. Potrivit mai multor studii, această legumă este benefică pentru sănătatea ochilor, datorită betacarotenului, pe care corpul îl transformî în vitamina A. Consumul regulat de morcovi previne apariţia cataractei, cât şi a degenerescenţei maculare, boală care afectează persoanele trecute de vârsta de 65 de ani.
Roşiile şi inima
Dacă tai o roşie în două, vei remarca 4 cămăruţe, exact ca şi structura inimii. Chiar şi culoarea este aceeaşi, în ambele cazuri. Roşiile se numără printre legumele care aduc cele mai mari beneficii inimii, datorită conţinutului de licopen, potasiu şi magneziu.
Strugurii şi plămânii
Strugurii imită perfect alvelolele plămânilor, asemănare deloc întâmplătoare. S-a demonstrat că persoanele care mănâncă des struguri sunt mai puţin predispuse la cancer pulmonar, cât şi la emfizem pulmonar. Boabele de struguri sunt bogate şi în proantocianidine, care ajută la ameliorarea simptomelor în cazul astumului alergic.
Nucile şi creierul
Miezul de nucă şi creierul uman seamănă foarte mult. Cele 2 jumătăţi ale miezului de nucă corespund emisferelor creierului uman. Nucile menţin sănătatea creierului, datorită acizilor graşi Omega 3 conţinuţi. De asemenea, oferă protecţie contra demenţei şi maladiei Alzheimer, potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Tuft din Boston, SUA.
Fasolea şi plămânii
Fasolea ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor, organe cu care seamănă foarte bine. Această legumă, consumată cu regularitate, este utilă în prevenirea afecţiunilor renale. Este o sursă importantă de fibre, calciu, potasiu, magneziu şi fier.
Cartofii dulci şi pancreasul
Cartofii dulci se număr printre alimentele care ajută la buna funcţionare a pancreasului. Sunt bogaţi în antioxidaţi, ceea ce înseamnă că oferă protecţie contra cancerului. De asemenea, este de ajutor şi diabeticilor, căci ajută la menţinerea valorilor normale ale glicemiei. Cu toate că sunt surse de carbohidraţi, cartofii dulci sunt bogaţi în fibre, care încetinesc eliberarea glucozei în sânge.
Ţelina şi oasele
Tijele de ţelină se aseamănă mult cu oasele. Şi nu este de mirare, ţinând cont de faptul că atât oasele, cât şi ţelina conţin sodiu în proporţie de 23%. Ţelina, consumată proaspătă, în salate, ajută la întărirea densităţii osoase.
Ciupercile şi urechile
Dacă tai în două o ciupercă vei observa cât de bine imită urechea. Iar ciupercile chiar sunt benefice pentru sănătatea auzului, datorită conţinutului de vitamina D. O carenţă a acestei vitamine este legată de deficienţe de auz.
Ştiai că…
…broccoli se aseamănă cu celulele canceroase? Un studiu efectuat la Institutul Naţional de Cancer din SUA a arătat că bărbaţii care mănâncă des această legumă au un risc cu până la 45% mai mic de a face cancer de prostată.
Sursa: clicksanatate.ro