ImportantLocal

LOCAL | Direcția de Drumuri Județene Botoșani este bănuită de “fraudă în domeniul achizițiilor publice”

Potrivit unui comunicat al Poliției Române,

“La data de 9 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și abuz în serviciu.

În fapt, polițiștii au constatat că, în perioada 2014 — 2016, cu prilejul derulării contractelor subsecvente de lucrări încheiate pentru întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă, au fost emise facturi fiscale, în care s-ar fi consemnat operațiuni fictive referitoare la prestarea serviciilor. Operațiunile ar fi fost confirmate fictiv de reprezentanții beneficiarului, incluzând și perioadele de staționare a utilajelor în condițiile în care conform contractului cadru și a contractelor subsecvente, plata urma să se facă în funcție de lucrările efectiv executate.

Valoarea lucrărilor facturate de prestatorul de servicii este de 1.703.381 de lei, iar prejudiciul cauzat este de aproximativ 330.000 de lei.

De asemenea, la data de 9 martie a.c., la propunerea polițiștilor, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de două persoane pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2012 — 2014, în cadrul unor contracte având ca obiect lucrări de deszăpezire, în calitate de reprezentanți ai unei instituții din Darabani, ar fi efectuat plăți nelegale către societățile respective, reprezentând lucrări de deszăpezire neexecutate sau lucrări de deszăpezire justificate ca și efectuate cu utilaje pe care nu le-au deținut.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului instituției respective este de 170.400 de lei.

În ambele cazuri, cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de caz, pentru recuperarea prejudiciilor și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.”

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page