RETETA | Norișori din ouă
Ingrediente:
4 oua
1/4 cana parmezan
1/4 cup chives tocate marunt
1/4 cup bacon prajit si tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri astfel: intr-un bol incapator, pentru mixer adauga albusurile, iar galbenusuile pune-le in patru boluri mici sau in patru cesti.
Adauga un praf de sare peste albusuri si bate-le bine pana obtii o spuma tare. Adauga peste albusuri parmezanul, chives si baconul si amesteca usor cu o spatula, pentru ca albusul sa nu se lase.
Imparte compozitia in patru parti egale si adauga-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formand niste cuiburi. Coace ouale in cuptorul incins la 180oC timp de trei minute. Apoi, in mijlocul fiecarui cuib adauga cate un galbenus si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Mai coace timp de doua – trei minute totul.
Serveste ouale calde, alaturi de paine prajita si legume proaspete de sezon.
Sursa: retete.acasa.ro