ImportantLocal

LOCAL | Astăzi: ședință de CJ. Se repartizează sumele necesare copiilor cu CES

Astăzi, la ora 10, este programată ședința extraordinară de Consiliu Județean în care aleșii vor aproba un proiect de hotărâre referitoare la repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a sumelor necesare acordării drepturilor de care beneficiază copiii, elevii sau tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă.
635 de copii şi tineri incluşi în învăţământul de masă din județul Botoșani vor beneficia de aceste drepturi financiare, în valoare de 2.157.950 de lei.
Din aceste sume sunt asigurate  alocatția zilnică de hrană, rechizitele şcolare, cazarmamentul,  îmbrăcămintea şi încălţămintea în cuantum egal cu cel pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului precum şi găzduirea gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul direcţiilor judeţene de asistenţă socială şi protecţie a copilului.
Aceste drepturi se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele Consiliilor Judeţene.

Vezi sumele alolcate AICI!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page