ImportantLocal

LOCAL | “Viaţă de pompier”- Emanuela Mistreanu – Şcoala Gimnazială Corlăteni – LOCUL I

“Pompierii nu sunt doar nişte persoane care poartă o uniformă şi au nişte grade care sunt prezentate prin nişte linii de pe umedii lor, ei sun adevăraţi eroi.

Pompierii sunt curajoşi, au îndemânare şi merită tot respectul nostru deoarece sunt situaţii în care îşi pun viaţa în pericol pentru a salva o altă viaţă. Ei au un motto: “Cu viaţa mea apăr viaţa”, care le defineşte întreaga activitate la o intervenţie.

A fipomopier e un lucru greu, pe care nu oricine îl poate face. Faptul că sunt acolo când altcineva are nevoie de ajutor face din ei adevăraţi salvatori.

Eu, ca şi copil, nu am avut ocazia să întâlnesc foarte des mulţi pompieri, iar această ocazie a fost perfecftă pentru mine. Faptul că iau nişte copii nepregătiţi în cazul unei situaţii de urgenţă, le explică, le arată, îi antrenează şi îi pregăteşte dă dovadă că vor să facă din aceştia nişte oameni ce îşi vor salva viaţa, mai mult de atât, care vor putea să salveze şi altă viaţă care este în pericol.

Experienţa cu tabăra m-a învăţat multe lucruri, dar cele mai importante sunt lucrul în echipă şi respectul. Spiritul de echipă al pompierilor ne-a făcut o adevărată echipă, ne-a făcut să comunicăm, să fim uniţi.

Am învăţat că e mai uşor să faci ceva dacă eşti în echipă. Respectul dintre ei ne-a făcut să ne înţelegem, să-i ascultăm pe cei din jur şi să nu facem totul de capul nostru.

Eu consider că voi deveni un om ce va avea o viaţă salvată sau care va putea salva o viaţă şi asta doar datorită pompierilor.

Pentru a deven pompieri trebuie să ai viaţa asta în sânge, nu să te panichezi tu mai mult decât victima.

Ceea ce am învăţat cel mai mult aici a fost că lucrurile se rezolvă mult mai repede şi mult mai bine cu calm.

Ştiu că atunci când voi fi într-o situaţie neplăcută o să ies cu bine din ea cu ajutorul lucrurilor învăţate de la pompieri.

Niciodată să nu uitaţi: Pompierii sunt nişte eroi!”

 

Emanuela Mistreanu – Şcoala Gimnazială Corlăteni  – LOCUL I

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page