ImportantLocal

LOCAL | Recomandări de la pompieri pentru zilele fără apă

Potrivit adresei transmise de S.C. NOVA APASERV S.A Botoşani, în următoarele 36 de ore, începând din această după-amiază, în municipiul Dorohoi şi localităţile limitrofe va fi sistată furnizarea apei ca urmare a unei avarii produse la magistrala de pe raza localităţii Dolina, comuna Leorda.

De asemenea,  începând cu data de 4 august a.c., pentru o perioadă de 36 de ore, se va întrerupe furnizarea apei şi în oraşul Săveni şi localităţile limitrofe, în vederea efectuării unor lucrări de curăţare şi dezinsecţie a Staţiei de tratare Săveni.         

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga“ al Judeţului Botoşani recomandă operatorilor economici, instituţiilor şi populaţiei să-şi asigure rezerve minime de apă pentru situaţii de urgenţă generate de incendii şi interzice folosirea în scopuri tehnologice a apei din bazinele destinate stocării acesteia în scopul stingerii incendiilor.

Totodată, se impune intensificarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la locurile de muncă. Zilnic, se va asigura personalul necesar primei intervenţii, astfel încât orice incendiu să poată fi observat încă din fază incipientă, când pentru stingere nu necesită cantităţi mari de apă, ci doar stingătoare sau pături ude.

Populaţia este rugată să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.

I.S.U. Botoşani şi-a luat propriile măsuri de asigurare a intervenţiilor în cazul producerii unor incendii.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page