RETETA | Supă mexicană picantă
Ingrediente:
- Ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 2 lingurite seminte de chimen
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de ardei iute
- 1 lingura bulion
- 1 conserva x 400 g rosii
- 1 conserva x 400 g fasole rosie
- 1 lingurita de zahar
- 750 ml supa de pui
- 100 g cascaval
- 1 avocado copt
- 5-6 fire patrunjel verde
- Sare si piper
Mod de preparare:
Pune ulei de masline intr-o craticioara adanca si jumatate de ceapa tocata marunt. Adauga deasupra pasta de ardei iute sau, daca ai la indemana, 2-3 ardei iuti uscati rupti in bucati. Pune si un varf de sare si unul de piper si lasa pe foc pana se inmoaie ceapa. Adauga chimenul si oregano si mai tine pe aragaz inca doua minute, pana cand semintele isi lasa aroma.
Zdrobeste deasupra usturoiul, apoi o lingurita de zahar si lasa alte doua minute sa se caramelizeze. Adauga apoi bulionul, amesteca bine si mai lasa un minut sau doua, dupa care adauga rosiile de la conserva taiate cuburi si boabele de fasole.
Mentine pe foc alte doua minute, apoi adauga supa de pui. Cand incepe sa fiarba, redu flacara de sub vas si mentine la foc inca 10-15 minute, pana cand supa se ingroasa putin.
Cand e gata, adauga deasupra bucatele de pulpa de avocado, bucatele de cascaval si firele de patrunjel tocate marunt.
Celebrul chef Gordon Ramsay recomanda ca aceasta supa satioasa sa fie servita cu chipsuri tortilla si cu o salata proaspata de rosii cu mult patrunjel si lamaie.
Sursa: retete.acasa.ro