ImportantLocal

LOCAL | Sâmbătă are loc marș de protest pe DJ 293 Havîrna-George Enescu-Dorohoi

Drumul județean 293 care face legătura rutieră între localitățile Darabani-Havîrna-George Enescu spre Dorohoi, se află într-o stare de degradare continuă.

Nemulțumirile participanților la trafic pe acest drum județean se datorează faptului că din primăvara anului 2013 pe acest drum au fost făcute doar mici cârpeli, ultima cârpire ”s-a terminat” în luna iunie a.c.

Drumul prezintă asfaltul deteriorat, cu gropi, ravene și multe denivelări. Ai parte de pene de cauciuc, recent s-au întâmplat accidente de circulație din cauza gropilor.

Din cauza stării proaste a acestui drum, mașinile de intervenție SALVARE și POMPIERI ajung târziu la destinație. Sunt puse în pericol viețile oamenilor și bunurile cetățenilor.

Știrile din mass-media de la nivel județean ne informează că în anul 2016 nu mai sunt bani de reparații la drumurile județene. Sunt planificate lucrări de întreținere doar la drumurile naționale (Botoșani-Dorohoi).

Dacă ceri informații de la Direcția de Drumuri județene Botoșani, ești informat că s-au făcut lucrări de întreținere și că acest drum are semnalizare rutieră corespunzătoare.

Așa se vede din birourile acestei direcții de drumuri, practica arată altceva, în realitate este pusă în pericol viața participanților la traficul rutier.

Reclamațiile fără urmări pozitive, desele evenimente rutiere cauzate de acest drum, devenit drumul groazei, a condus la necesitatea organizării unui marș de protest.

Este ultima soluție, este singura speranță de rezolvare a acestei stări de lucruri.

La acest marș de protest care va avea loc la data de 30 iulie 2016 estimăm participarea a cca. 100-150 autoturisme, camioane, tractoare, motociclete, căruțe etc.

Acțiunea începe sâmbătă 30 iulie ora 9 și 30 minute pe DJ 293 de la podul Gîrbeni com. Havîrna, spre Stînca-Cracalia- DN 29A (Dorohoi-Darabani) pe o distanță de cca.20 km.

sursa: Radio Hudești

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page