ImportantLocal

LOCAL | Pompierii din Moldova se întrec la Botoşani

Pompierii din Moldova se întrec, astăzi și mâine, la Botoşani, pentru a-şi demonstra abilităţile de salvatori profesionişti, în cadrul Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – etapa zonală.

Competiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi aliniază la start loturile aparţinând Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

Având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, concursul are patru probe, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafeta 4 x 100 m” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Astăzi concurenţii susțin  probele „scara de fereastră” pe trenul de instrucţie a Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi „pista cu obstacole pe 100 m” şi „ştafeta 4 x 100” pe Stadionul Municipal Botoşani.

Ultima probă, „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va desfăşura vineri,  29 iulie, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani.

Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna viitoare, la Iaşi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page