ImportantLocal

LOCAL | Două școli din județul Botoșani vor fi reabilitate. FOTO!

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru încă două unități de învățământ preuniversitar din județul Botoșani: Școala Gimnazială nr. 4 Storești, comuna Frumușica și Școala Gimnazială “Nicolae Călinescu”  Coșula.

 “Lucrările de reabilitare pentru cele două unități de învățământ sunt în valoare de 2.038.164,370 lei și sunt finanțate prin Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Școlare (PRIS). Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, prin compartimentul de specialitate, va monitoriza realizarea lucrărilor în conformitate cu prevederile contractuale. Primăriile au obligativitatea să asigure fondurile necesare întreținerii și funcționării unităților de învățământ reabilitate”,  a declarat  prof.Mihaela HUNCĂ, inspector școlar general.

200 de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 2 ” Nicolae Calinescu” din comuna Cosula, judetul Botosani învățau într-un imobil construit acum 50 de ani pe un teren subred, care a inceput sa se degradeze. Pamantul a inceput sa se taseze si sa se miste, astfel incat fundatia cladirii nu mai este la acelasi nivel. Peretii se desprind usor si pun in pericol siguranta elevilor.

In zidurile claselor, arhivei si chiar in cei din biroul directorului Marcel Sandu au inceput sa apara fisuri de aproape 2 centimetri.

Fenomenul este cauzat de lipsa apei din sol si nu poate fi stopat decat prin lucrari de consolidare.

Autoritatile au facut demersuri in luna august, iar luni Ministerul Dezvoltarii a anuntat ca va aloca fonduri pentru consolidare si reabilitare in regim de urgenta.

SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (48) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (45) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (43) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (40) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (41) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (38) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (36) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (35) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (34) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (33) SCOALA-COSULA-CRAPATURI-fisuri-teren-alunecari (31)

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page