ImportantMeteo

METEO | PROGNOZA HIDROLOGICĂ NU ADUCE VEŞTI BUNE: SE ANUNŢĂ SECETĂ ŞI ÎN AUGUST!

În luna iulie 2016  regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între  50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici pe Siret, Suceava, Moldova şi pe râurile din bazinul Prutului (30-50% din normalele lunare) şi mai mari (80-100%) pe Jiu şi afluentul său Gilort, pe râurile din bazinul Ialomiţei, în bazinele inferioare ale Vedei şi Argeşului şi pe râurile din Dobrogea.

De asemenea sunt posibile fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în timpul ploilor torenţiale, caracteristice lunii iulie.              

În luna august 2016  regimul hidrologic se va situa sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 50-80%, mai mici (20-50% din normalele lunare) pe  Siret, Suceava, Moldova, Trotuş, Bârlad şi pe râurile din bazinul Prutului.

Sunt posibile fenomene episodice de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide în  timpul ploilor torenţiale.

Principala caracteristică a regimului hidrologic din lunile iulie şi august 2016, estimată pe baza prognozei meteorologice (cantităţi totale de precipitaţii deficitare în cea mai mare parte a teritoriului şi temperaturi medii lunare ale aerului peste normele climatologice în sud-est şi local în sud şi est), va fi instalarea unui regim hidrologic deficitar pe majoritatea râurilor, îndeosebi pe cele din  estul ţării.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page