ImportantLocal

LOCAL | IŞJ cere Ministerului Dezvoltării bani pentru investiţii în şcoli!

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a solicitat Ministerului Dezvoltării alocarea de fonduri pentru o serie de investiiţii necesare în unele unităţi de învăţământ.

Banii au fost ceruţi pentru sprijinirea comunităţilor care nu au posibilitatea financiară de a susține financiar nevoile şcolii.

Inspectorul general al IȘJ, prof. Mihaela Huncă, spune că este vorba de investiții necesare în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare.

“Am cerut directorilor unităților de învățământ să solicite la rândul lor Consiliilor Locale alocarea de fonduri pentru că acest lucru trebuie să fie asigurat de comunitatea locală și nu de Inspectoratul Școlar sau Ministerul Educației, așa prevede legislația. Totodată, am trimis solicitări la Ministerul Dezvoltării pentru a sprijin acele comunități care nu se pot descurca. Vom colabora foarte mult cu reprezentanții autorităților județene și autorităților locale pentru a asigura condiții normale, optime, de desfășurare a procesului instructiv-educativ. Vor fi unități de învățământ care vor primi în această perioadă finanțare de la Ministerul Dezvoltării și vor putea să își rezolve problemele, pentru amenajarea grupurilor sanitare, pentru apă curentă”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ Botoșani.

În prezent, 40% dintre unitățile școlare din judeţul Botoşani nu deţin autorizație sanitară de funcţionare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page