Retete

RETETA | Pulpe de pui cu sos cremos de ciuperci

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1/8 lingurita piper
  • 2 linguri rozmarin proaspat tocat marunt
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 250g ciuperci proapete taiate felii sau sferturi (dupa preferinte)
  • 1 lingura faina
  • 1 cana supa de pui
  • 1/2 cana vin alb, sec (poate fi inlocuit tot cu supa de pui)
  • 2 lingurite mustar de dijon
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 catl de usturoi, bine pisat
  • sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge un vas de yena cu putin ulei.

Asezoneaza pulpele de pui cu sarea kosher si piper.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins si prajeste puiul cu pielea in jos, pana capata o culoare aurie. Adauga apoi puiul in vasul de yena, avand grija sa lasi pielea in sus si coace-l pana cand este bine patruns.

In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ciupercile si caleste-le la foc mic cu putina sare. Cand incep ciupercile incep sa se inmoaie adauga usturoiul si faina. Amesteca bine, apoi incorporeaza supa de pui, vinul si mustarul. Lasa totul sa fiarba pana cand ciupercile sunt bine patrunse iar sosul capata o consistenta cremoasa. In tot acest timp, amesteca in continuu pentru a nu se lipi. Asezoneaza dupa gust cu sare apoi stinge focul. Adauga rozmarinul si cimbrul si amesteca bine.

Peste sosul de ciuperci adauga pulpele de pui proaspat scoase din cuptor, impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o. Stropeste puiul cu sos de ciperci pe deasupra si presara patrunjelul.

Serveste alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb, sec sau demi-sec.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page