Important

NAŢIONAL | Numiri și suspendări din funcție ale unor judecători și procurori

Președintele Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de numire sau suspendare din functie a unor judecatori si procurori.

Klaus Iohannis a eliberat-o din funcţia de judecător, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni, pe Georgeta Barbălată, în prezent suspendata din funcţie, la Înalta Curte de Casație şi Justiţie.

Presedintele a procedat la fel in cazul judecatoarei Camelia Datcu, de la Judecatoria Giurgiu, ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură.

De asemenea, Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi pe Constantin Şopalcă – din cauza lipsei avizului anual al CSM pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani.

Presedintele a mai eliberat din functie doi procurori care urmeaza sa se pensioneze, din Parchetele de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, Judecatoria Paşcani si Curtea de Apel Piteşti.

Klaus Iohannis a semnat si decretul de eliberare din functie a procurorului militar şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti care isi inaintase demisia.

Presedintele a semnat si numirea unor judecatori si procurori  la Judecătoria Medgidia şi si de numirea în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria si Parchetul din Medgidia si la Tribunalul Militar Cluj.

Klaus Iohannis a mai aprobat decretul privind acreditarea ca ambasador al României în Georgia lui Radu Liviu Horumbă, a lui Mircea Perpelea in Albania si a lui Mihai Grădinar in Danemarca si Islanda.

De asemenea, presedintele a aprobat trecerea in rezerva a doi generali din Ministerul Apararii si din Serviciul de Protecție și Pază.

Sursa: RRA

Foto: presidency.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page